HISTORIEK LEFFELOOP/BALIEKOUTERRUN en JOGGINGCLUB MANDELDAL

De Leffeloop en BaliekouterRun zijn organisaties van Joggingclub Mandeldal uit Groot-Dentergem. Onze joggingclub voor recreatieve lopers is in februari 2008 ontstaan uit de vroegere Joggingclub Wakken, de organisator van de loopwedstrijd Dwars door Wakken. Na 13 succesvolle edities was de club toe aan een andere wedstrijdformule waar ook minder getrainde lopers niet met lege handen naar huis moesten.

Al snel kwam bij het bestuur van JCM het idee ter sprake om rondjes te lopen en zo telkens een flesje Leffe te verdienen. De keuze voor Leffe kwam niet als een verrassing, dit omdat menige trainingsavonden van onze club al vlug uitliepen op een Leffetraktaat.

Zodoende werd de allereerste Leffeloop georganiseerd in januari 2009, meteen een schot in de roos waar meer dan 500 lopers, joggers en wandelaars op afkwamen. Dankzij de gemoedelijke sfeer en gezellige winterse randanimatie steeg elk jaar het aantal deelnemers tot uiteindelijk boven de 1000 deelnemers. Een onvergetelijk editie was die van 2013 toen de Leffeloop in de sneeuw werd gelopen. En in 2015 liepen en wandelden maar liefst 1108 mensen mee op het parcours in Markegem.  Ook in 2016 waren er meer dan 1000 sportievelingen van de partij, en in 2017 waren ook bijna 1000 deelnemers. De 10e en laatste editie in 2018 hebben we met 756 deelnemers succesvol kunnen afsluiten.

In 2019 werd er gekozen voor een nieuwe formule met goodiebags als beloning voor het wandelen en lopen  ipv de flesjes Leffe. Ook de locatie werd gewijzigd van het Markegemse centrum naar het provinciedomein De Baliekouter in Wakken.  Zo werd op 3 maart 2019 de 1e editie van de BaliekouterRun georganiseerd, dit in samenwerking met Unizo Dentergem. Met meer dan 500 deelnemers terug een mooi succes. Ook voor de 2e editie op zondagvoormiddag 23 februari 2020, organisatie samen met De Baliekouter was met 500 deelnemers opnieuw een succes. In 2021 en 2022 kon omwille van de coronamaatregelen helaas geen BaliekouterRun georganiseerd worden. Maar gelukkig zijn die beperkingen voorbij en kunnen we de 3° editie organiseren op 18 maart 2023,  voor het eerst op zaterdagnamiddag !

BESTUUR JOGGINGCLUB MANDELDAL

Bart Sabbe                                 ere-voorzitter

Koen Van Den Bossche              voorzitter

Sophie Vanneste                         secretaris

Nancy De Pestel                          penningmeester

Anneleen Van Raemdonck          pr verantwoordelijke 

Veronique Debeurme                 medewerker

Nieuwe leden, zowel geoefende als startende joggers zijn steeds welkom in onze club. Er wordt 2 x per week in groep getraind: op maandag om 18u30 lopen we 5km in rondjes of 1 grote lus van 5km aan de sporthal in Markegem en in het zomerseizoen trainen we op het loopparcours in de Baliekouter in Wakken, en op donderdag om 19u lopen we een grotere toer van 10 km voor gevorderden.

Voor meer info contacteer Sophie Vanneste op vanneste.sophie@telenet.be of 056/611788